Teljes kiőrlésű meggyes pite recept
A Teljes kiőrlésű meggyes pite hozzávalói:21x25 cm-es tepsihez
Hozzávalók:
145 g puha vaj,
100 g nádcukor,
100 ml tej,
150 g teljes kiőrlésű liszt,
25 g fehér liszt,
60 g aprított mogyoró,
30 g csokilencse
1 tojás,
2 tk. vaníliakivonat,
fél tk sütőpor,
csipet só
+ 200 g meggy,
1 púpos ek. keményítő
A Teljes kiőrlésű meggyes pite elkészítési módja:
A nádcukrot a tojással és a vaníliakivonattal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat is. A száraz anyagokat egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük. Két részletben hozzáadjuk a cukros masszához, végül tejjel lazítjuk. A kapott masszát eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsiben. A meggyet a keményítőben megforgatjuk és a sütemény tetejére szórjuk. Előmelegített, 180°C-os sütőben 35-40 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2012. nov. 7. 20:26
A teljes kiőrlésű meggyes pite elkészítési módja és hozzávalói.