Barackos - túrófelfújt recept
A Barackos - túrófelfújt hozzávalói:1 citrom leve és reszelt héja
3 evőkanál cukor
5 dkg margarin
2 dkg mandulaforgács
csipetnyi só
2 dkg vaj vagy sütőmargarin
70 dkg sárgabarack
10 dkg búzadara
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
A Barackos - túrófelfújt elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egészen addig, míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk a szitán áttört túrót, a búzadarát, a citrom levét és reszelt héját. Teszünk bele egy csipet sót, és az egészet jól kikeverjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. A sárgabarackot kettétörjük, a magját kiszedjük, majd kevés cukros vízben megpároljuk. Kiszedjük a vízből, és lehúzzuk a héját. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, a massza felét belesimítjuk, ráfektetjük a fél barackok háromnegyedét, meglocsoljuk a maradék cukros párolólével, és befedjük a maradék túrókrémmel. A tetejét kirakjuk a megmaradt barackkal, megszórjuk mandulaforgáccsal, rámorzsoljuk a vajat vagy sütőmargarint, és 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak utána szeleteljük fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. febr. 28. 18:53
A barackos - túrófelfújt elkészítési módja és hozzávalói.