Spárga saláta recept
A Spárga saláta hozzávalói:15 dkg fehér spárga
15 dkg zöld spárga
só, cukor, bors
majonéz
3 dl tejföl
mustár
citromlé
1 fej saláta
1-2 kemény paradicsom
magos, félbarna kenyér
A Spárga saláta elkészítési módja:
A fehér spárgát fejétől a végéig megpucoljuk, a spárga fás végét levágjuk 3 cm-es darabokra vágjuk és sós, cukros vízben főni tesszük. Főzővízbe egy kevés margarint teszünk. Épphogy megfőzzük, leszűrjük. Tartás mártást készítünk: majonézt elkeverjük kétszeres mennyiségű tejföllel, ízesítjük mustárral, citromlével, megborsozzuk. E saláta levélből nagyobbakat tálra tesszük, e spárgát összekeverjük a majonézzel, a kockákra vágott paradicsommal és a saláta kockákra vágott torzsájával, kisebb leveleivel és a saláta leveleken tálaljuk. Lehűtjük. Magos, félbarna, meleg pirítós kenyérrel tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. márc. 21. 22:16
A spárga saláta elkészítési módja és hozzávalói.