Csirkemell gombássalátával olivabogyós öntettel recept
30 perc
Szénhidrátszegény
A Csirkemell gombássalátával olivabogyós öntettel hozzávalói:
3 filézett csirkemell
2 ek. napraforgómag
5 ek. leves leveskockából
8 ek. olívaolaj
1 ek. fekete olajbogyó apróra vágva
2 tk. mustár
bors, vegeta
1 ek. olaj
1-1 sárga és piros húsú paprika
150 g csiperkegomba
1 fej saláta
2 keménytojás
2 levél bazsalikom
A Csirkemell gombássalátával olivabogyós öntettel elkészítési módja:
A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, vegetázzuk, borsozzuk, az olajban 10 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből és alufóliába csomagolva melegen tartjuk. A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk. A megtisztított gombát szeletekre vágjuk. Ezt így együtt megdinszteljük 2 evőkanál olivaolajon fedő alatt. A salátát megmossuk, szárazra rázzuk, falatnyi darabokra tépkedjük. Összekeverjük a gombával. A tojást megtisztítjuk, villával széttörjük. A bazsalikomott finomra aprítva összekeverjük a tojással, a mustárral, az olivabogyóval. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az olivaolajat és a levest. A húst szeletekre vágva a gombás salátára tesszük. Ráöntjük az öntetet és megszórjuk a maggal.
90 napos diétánál protein napon elkészíthetjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. márc. 22. 20:08
A csirkemell gombássalátával olivabogyós öntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.