Mesés almás pite recept
100 perc
A Mesés almás pite hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só,
10 dkg cukor,
1 tojás,
20 dkg sütőmargarin vagy 15 dkg zsír,
néhány kanál tejföl.
A töltelékhez:
1 (másfél) kg alma,
2-3 evőkanál cukor,
fahéj,
zsemlemorzsa vagy dió.
A tetejére:
vaníliás cukor.
A Mesés almás pite elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az alsó tészta legyen kicsit nagyobb, hogy a széleit a tepsi szélén felhajthassuk (különben ha a töltelék érintkezik a tepsivel, ráéghet). A reszelt almát megpároljuk ízlés szerinti mennyiségű cukorral, miután a leve elfőtt, fahéjjal ízesítjük és kihűtjük. Kinyújtjuk a nagyobb tésztát, a sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, a széleit felhajtjuk. A tésztát zsemlemorzsával vagy dióval megszórjuk (hogy az alma ne áztassa majd el a tésztát), rásimítjuk a tölteléket, majd ráfektetjük a másik tésztalapot. A tésztát villával megszurkáljuk, majd a tepsit előmelegített (180 fokos) sütőbe rakjuk, kb. 50 percig sütjük. Mikor már majdnem megsült a tészta, egy csomag vaníliás cukrot szórunk a tetejére, és készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mata Hari, 2009. jan. 29. 22:00
A mesés almás pite elkészítési módja és hozzávalói.