Kiflis édesség recept
50 perc
523 kcal
8 szikkadt kifli
10 dkg vaj
4 tojás
2 csomag vaniliás cukor
6 dl tej
10 dkg porcukor vagy glukonon
15 dkg tejben áztatott mazsola (elhagyható)
A Kiflis édesség elkészítési módja:
A kifliket karikára vágjuk. Egyharmadát egy kivajazott tűzálló tálba tesszük. A tejet meglangyositjuk és beletesszük a tojás sárgáját, van cukrot, mazsolát, megmaradt vajat és habverővel elkavarjuk. a fehérjéből kemény habot verünk és amikor atej teljesen kihűlt, óvatosan hozzákeverjük. Egyharmadát ráöntjük az első réteg kiflire, betakarjuk ujabb sor kiflivel, majd ujabb öntet majd ujabb kiflisor. A tetejére szórjuk a maradék habos öntetet. A sütőt 180 Cra melegitjük és a felfújtat addig sütjük amig a felső réteg megszilárdul. Ügyeljünk arra, hogy ne tudjon kiszáradni. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, finom édesség.
Elég magas kalóriatartalma van, diétázóknak nem ajánlom :) 523 kcal per adag.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 156a5eb9fd, 2009. júl. 6. 13:58
A kiflis édesség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.