Almás vöröske recept
60 perc
145 kcal
8.4 gramm
14 gramm
1 vörös káposzta
2 alma
50 g vaj
1 e.k cukor
1 vöröshagyma
4 szegfűszeg
1 babérlevél
1/2 fahéjszár
2 e.k vörösborecet
2 dl vörösbor
1 e.k vörös áfonya
só
Az Almás vöröske elkészítési módja:
A képoszta külső leveleit távolítsuk el, felezzük meg a káposztát, torzsáját vágjuk ki. Reszeljük le a káposztát, az almákat negyedeljük, távolítsuk a magházat, majd kockázzuk. A vajat forrósítsuk fel egy fazékban, hozzá az almadarabokat, szórjuk cukorral, karamellizáljuk. Tedd bele a képosztát, pároljuk. Ezután öntsd fel borecettel és borral. A felaprított vöröshagymát párold meg külön, majd add hozzá a szegfűszeget, fahéjat, babérlevelet, majd öntsd hozzá a képosztához. Lefedve, gyenge hőfokon puhítsd 40 percig. Izlés szerint fűszerezd vörös áfonyával és sóval. Sültekhez kiváló köret.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 156a5eb9fd, 2009. nov. 19. 17:35
Az almás vöröske elkészítési módja és hozzávalói.