Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Almás vöröske recept

Almás vöröske recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 145 kcal
Zsírtartalom 8.4 gramm
Szénhidráttartalom 14 gramm

Az Almás vöröske hozzávalói:
1 vörös káposzta
2 alma
50 g vaj
1 e.k cukor
1 vöröshagyma
4 szegfűszeg
1 babérlevél
1/2 fahéjszár
2 e.k vörösborecet
2 dl vörösbor
1 e.k vörös áfonya



Az Almás vöröske elkészítési módja:
A képoszta külső leveleit távolítsuk el, felezzük meg a káposztát, torzsáját vágjuk ki. Reszeljük le a káposztát, az almákat negyedeljük, távolítsuk a magházat, majd kockázzuk. A vajat forrósítsuk fel egy fazékban, hozzá az almadarabokat, szórjuk cukorral, karamellizáljuk. Tedd bele a képosztát, pároljuk. Ezután öntsd fel borecettel és borral. A felaprított vöröshagymát párold meg külön, majd add hozzá a szegfűszeget, fahéjat, babérlevelet, majd öntsd hozzá a képosztához. Lefedve, gyenge hőfokon puhítsd 40 percig. Izlés szerint fűszerezd vörös áfonyával és sóval. Sültekhez kiváló köret.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az almás vöröske elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook