Cseresznyés krémes (ahogy én csináltam) recept
A Cseresznyés krémes (ahogy én csináltam) hozzávalói:TÉSZTA:
7 tojás
10dkg cukor
30dkg liszt
1dl étolaj
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
75dkg magvalt cseri
2evőkanál cukor
2evőkanál fahéj
KRÉM:
2csomag csokipuding
6dl tej
20dkg RAMA
10dkg porcukor
CSOKIMÁZ
A Cseresznyés krémes (ahogy én csináltam) elkészítési módja:
Gáztepsibe sütőpapír, rá a magvalt cseri és meg kell hinteni a cukros fahéjjal. Egy nagyobb tálban a 7 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, majd a sárgákat egyenként hozzákeverjük. Hozzáadjuk az olajat, lisztet, sütőport. A massza felét a cseresznyére rétegezzük a maradékhoz meg mehet a kakaópor, majd ezt is ráöntjük a világos tésztára. Sütni kb. 180 fokon kell 35 percig. Ha kész, pofival felfelé borítjuk ki hűlni, hogy a cseresznyék kerüljenek felülre. KRÉM: A pudingporból és a tejből cukor nélkül pudigot főzünk és hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt belekeverjük a Rama-t és a porcukrot és egy kis rumot. Az úgy megbolondítja. :) Krémet, majd csokimázat teszük a kihűlt tészta tetejére és kész :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d0860dee94, 2009. jún. 10. 15:45
A cseresznyés krémes (ahogy én csináltam) elkészítési módja és hozzávalói.