Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés krémes (ahogy én csináltam) recept

Cseresznyés krémes (ahogy én csináltam) recept

A Cseresznyés krémes (ahogy én csináltam) hozzávalói:
TÉSZTA:
7 tojás
10dkg cukor
30dkg liszt
1dl étolaj
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

75dkg magvalt cseri
2evőkanál cukor
2evőkanál fahéj

KRÉM:
2csomag csokipuding
6dl tej
20dkg RAMA
10dkg porcukor

CSOKIMÁZ


A Cseresznyés krémes (ahogy én csináltam) elkészítési módja:
Gáztepsibe sütőpapír, rá a magvalt cseri és meg kell hinteni a cukros fahéjjal. Egy nagyobb tálban a 7 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, majd a sárgákat egyenként hozzákeverjük. Hozzáadjuk az olajat, lisztet, sütőport. A massza felét a cseresznyére rétegezzük a maradékhoz meg mehet a kakaópor, majd ezt is ráöntjük a világos tésztára. Sütni kb. 180 fokon kell 35 percig. Ha kész, pofival felfelé borítjuk ki hűlni, hogy a cseresznyék kerüljenek felülre. KRÉM: A pudingporból és a tejből cukor nélkül pudigot főzünk és hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt belekeverjük a Rama-t és a porcukrot és egy kis rumot. Az úgy megbolondítja. :) Krémet, majd csokimázat teszük a kihűlt tészta tetejére és kész :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés krémes (ahogy én csináltam) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook