Meggyes kekszrúd recept


30dkg darált háztartási keksz
25dkg porcukor
30dkg vaj
0,5dl rum
20dkg magozott meggybefőtt
a befőtt leve
A Meggyes kekszrúd elkészítési módja:
A kekszet összegyúrjuk a 20dkg vajjal,15dkg porcukorral,illetve a befőtt levével.A tésztát egy porcukorral meghintett alufóliára tesszük és azon nyújtjuk ki 4-6 mm vastagra!A maradék 10dkg vajat habosra keverjük a maradék 10dkg porcukorral,majd beledolgozzuk a rumot és az apróra vágott meggyet.Ezt a krémet kenjük rá a tésztára,majd tekerjük fel(fóliába tekerve)2-3 órára hütőbe tesszük!
Vizezett késsel szeleteljük fel!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szildikó77, 2009. jún. 10. 13:03
A meggyes kekszrúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.