Avokádókrém málnaöntettel recept
25 perc
514 kcal
250 g málna
2 evőkanál + 50 g cukor
2 evőkanál málnalikőr
2,5 dl tejszín
1 csomag vaníliáscukor
2 avokádó
1,25 dl citromlé
Az Avokádókrém málnaöntettel elkészítési módja:
A málnát összekverjük 2 evőkanál cukorral és a málnalikőrrel,majd a cukor feloldásáig állni hagyjuk. Az így megpuhult gyümölcsöt szűrön áttörjük,ízesítjük,és hűtőszekrénybe tsszük. A hideg tejszínt a vanílisácukorral kemény habbá verjük,lehűtjük. A puha avokádókat félbe vágjuk,kimagozzuk héjukat lehúzzuk a citromlével azonnal elkeverjük és pépesítjük,nehogy elszíneződjön.Közben hozzákeverünk 50g cukrot. A krémet a tejszínhabbal összevegyítjük,nyomózsákba töltjük és nagy,csillag alakú végződésen át desszertes tányérra nyomjuk. Ráöntjük a vörös málnaöntetet.
Mi illik hozzá?
A díszítéshez málna és citromkarikák,roletti.
Ötlet:
Az avokádót ne nyomkodjuk fölöslegesen mert a nyomás helyén megfeketedik. Vásároljunk inkább keményeket és otthon érleljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 73a0408f97, 2009. jún. 10. 08:47
Az avokádókrém málnaöntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.