Joghurtkrém meggyel és cseresznyével vegyítve recept
25 perc
329 kcal
120 g cukor
80 ml citromlé
3 levél zselatin
175 g natúr joghurt
1/8 l habtejszín
A kompóthoz:
500 g cseresznye (vagy fele cseresznye fele meggy)
egy csipet fahéj + gyömbér
kevés őrölt vanília
1 teáskanál étkezési keményítő
ízlés szerint cukor
A Joghurtkrém meggyel és cseresznyével vegyítve elkészítési módja:
A cukrot és a citromlét addig melegítjük míg a cukor felnem oldódik. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk,összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni. Hamár csak langyos,hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a habot, és belekeverjük a joghurtba. A krémet desszertespoharakba adagoljuk és hagyjuk megkeményedni. A cseresznyét kimagozzuk,és a 3/4 részét összeturmixoljuk. 4 evőkanál vízben 5 percig főzzük,szitán átnyomjuk,majd visszarkajuk a lábosba és hozzáadjuk az ízesítőket. A maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk. Hozzáadjuk a cseresznyepéphez,a keményítővel és egy kis vízzel felforlajuk. Ha kihűlt a krémre öntjük.
Használjunk cseresznyét és meggyet vegyesen. Hidegen tálaljuk. Ha a kompót ízetlen,adjunk hozzá egy kis citromlevet,ha túl savanyú,hintsük meg egy kis porcukorral.
Kész cseresznyekompóttal is készíthetjük.
Egy adag 329 kalóriát ill. 1377 joulet tartalmaz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 73a0408f97, 2009. jún. 2. 11:32
A joghurtkrém meggyel és cseresznyével vegyítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.