Sajtos stangli (egyszerű) recept


fél dl tej;
3 kávéskanál só;
30 dkg liszt;
22 dkg Rama margarin;
2 dkg élesztő;
1 db tojás;
egy csipet cukor
A Sajtos stangli (egyszerű) elkészítési módja:
Az élesztőt a langyos tejben a csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojássárgát, sót, és összegyúrjuk. Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és derelyevágóval először hosszú csíkokat, majd kb. 7-8 cm darabokat vágunk. Kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Gyors könnyen elkészíthető, szinte elronthatatlan.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. jan. 22. 05:10
A sajtos stangli (egyszerű) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.