Túrós-mazsolás szelet /Andland/ recept
A Túrós-mazsolás szelet /Andland/ hozzávalói:A tésztához: 15 dkg Rama Sütőmargarin; 50 dkg finomliszt; 2,5 dl tej; 3 dkg élesztő; 4 db tojás
A sütőforma kikenéséhez: Rama Sütőmargarin
A töltelékhez: 1 dl rum vagy rumaroma; 10 dkg mazsola; 1 db citrom reszelt héja; 1 csomag vaníliás cukor; 20 dkg porcukor; 50 dkg túró
A Túrós-mazsolás szelet /Andland/ elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tojások sárgáját a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy margarinnal kikent, kilisztezett, kerek sütőformát. A mazsolát langyos vízzel megmossuk, lecsepegtetjük, majd rumba áztatjuk. A túrót áttörjük, a vaníliás cukorral és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a citromhéjat. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan a túrókrémhez keverjük, majd az egész masszát a kibélelt formába öntjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, a forma tetejére terítjük, a széleket jól lenyomkodjuk. Ezután a tésztát egy órán keresztül pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 160 °C-on, kb. 50 percig sütjük. Ha elkészült, még melegen kiborítjuk a formából, porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. szept. 2. 08:29
A túrós-mazsolás szelet /andland/ elkészítési módja és hozzávalói.