Meggyes piskóta2 recept
A Meggyes piskóta2 hozzávalói:4 db tojás
150 g porcukor
200 g liszt
400 g magozott meggy
½ tasak sütőpor
10 ek forró víz
A Meggyes piskóta2 elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük. A tojás sárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket. 160 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 30. 22:55
A meggyes piskóta2 elkészítési módja és hozzávalói.