Andland / Vargabélese recept
Az Andland / Vargabélese hozzávalói:50 dkg túró; 20 dkg cukor; 3 egész tojás; 15 dkg margarin; 2 dl tejföl; citrom reszelt héja; 20 dkg cérnametélt; 1 csomag réteslap
Az Andland / Vargabélese elkészítési módja:
A réteslap felével kibélelünk egy közepes méretű, magas falú, olajozott tepsit, majd kisütjük. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, langyosra hűtjük. A tölteléket összekeverjük: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a margarinnal, beletesszük a citrom héját, a tejfölt és a túrót, majd óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojáshabot. Az így elkészített tölteléket rátesszük a kisült réteslapra. A töltelékre helyezzük a réteslap másik felét, s az egészet ropogósta sütjük. Kockára vágjuk, tetejét porcukorral meghintjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 27. 19:12
Az andland / vargabélese elkészítési módja és hozzávalói.