Egyszerű forró csokoládé recept
15 perc
Az Egyszerű forró csokoládé hozzávalói:
8 dl tej,
2 dl tejszín,
1 vaníliás cukor,
1 evőkanál (barna)cukor,
20 dkg 60−70% kakaótartalmú étcsokoládé,
csipet só,
őrölt fahéj,
tejszínhab,
csokireszelék
Az Egyszerű forró csokoládé elkészítési módja:
A tejszínt, a vaníliás cukrot és 1 csipet sót keverj össze egy nagy lábosban, és kis lángon melegítsd. Egy másik edényben az apróra tört csokit egy bögre tejjel addig melegítsd és kavargasd, amíg krémes állagú lesz (van, aki ezt tej helyett vízzel teszi, gőz fölött). A csokis krémet keverd a tejszíneshez, és együtt melegítsd tovább. A végén tedd bele a fahéjat, s az italt turmixgépben habosíthatod. Előmelegített bögrékben, tejszínhabbal és fahéjjal - vagy csokireszelékkel - tálald!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. jan. 9. 22:00
Az egyszerű forró csokoládé elkészítési módja és hozzávalói.