Ruszis recept

Elkészítési idő 50 perc

A Ruszis hozzávalói:
4 főre:
piskóta négy tojásból
1 csomag csokipuding
fél l tej
1 evőkanál kakaó
fél dl rum (vagy rumaroma)
1 üveg meggybefőtt kimagozva, lecsepegtetve
2,5-3 dl tejszín
2 evőkanál cukor


A Ruszis elkészítési módja:
Elkészíjük a piskótát, illetve a csokipudingot is a tejjel és a kakaóporral, cukorral. Egy üvegtál aljára egy réteg kb. 3 cm-es darabokra tépkedett piskótát teszünk, rummal meglocsoljuk. Egy réteg (kihűlt) csokipuding lesz a következö réteg, erre szórunk kb. 10 szem meggyet, majd egy réteg tejszínhabbal beterítjük. Így folytatjuk a rétegezést, az utolsó réteg tejszínhab legyen, meggyszemekkel dekorálva. Kb. 6 órát (vagy 1 éjszakát) hűtőben pihentetjük, és fogyasztás után is ott tároljuk a maradékot. Max. 3 napon belül el kell fogyasztani. Jóétvágyú családnál érdemesebb eleve dupla adagot készíteni.

Egy nappal az elkészítés előtt érdemes megsütni a piskótát (vagy kész lapot vásárolni, esetleg babapiskóta is szóba jöhet), és megfőzni a csokipudingot, hűteni. Az arányoktol is kissé el lehet térni az alapján, ki mennyire szárazabban vagy krémesebben szeretné. A cukor mennyisége is lehet ízlés szerint kissé változó. Aki csak egyszer is megkóstolja, az legtöbbször meg is kedveli.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A ruszis elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook