Csokis mascarpone-kehely recept
30 perc
A Csokis mascarpone-kehely hozzávalói:
25 dkg mascarpone krémsajt
4 db tojás
4 dl tejszín
5 dkg kristálycukor
20 dkg ét- vagy tejcsoki
4 adag presszókávé
10 dkg babapiskóta
4 dkg kókuszreszelék
5 cl narancslikőr
A Csokis mascarpone-kehely elkészítési módja:
Az ét-vagy tejcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A kókuszreszeléket egy serpenyőben lassú tűzön, óvatosan, nem túl barnára megpirítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés kristálycukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig szintén kevés kristálycukorral fehéredésig keverjük. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a mascarponét, valamint a hideg tejszínből vert kemény habot. A masszába fokozatosan belekeverjük a fehérjehabot is. Ezután a keverék egyharmadát félretesszük, a maradékhoz pedig 4 adag presszókávét, valamint 5 cl narancslikőrt adunk. A massza felét ismét félretesszük, a maradékba pedig az olvasztott csoki felét tesszük, illetve adunk hozzá a pirított kókuszreszelékből is. A háromféle mascarpone krémet kehelyekbe rétegezzük (mindegyikből egy réteg legyen). A babapiskóták egyik végét csokiba, majd kókuszreszelékbe mártjuk, és az egészet a krémbe nyomjuk úgy, hogy csak a sapkája látsszon ki belőle. Lehetőség szerint néhány órai hűtés után kínáljuk.
Tényleg nagyon finom, nem nehéz elkészíteni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. jan. 20. 20:34
A csokis mascarpone-kehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.