Burgonyás-sajtos csíkok recept
A Burgonyás-sajtos csíkok hozzávalói:1 tojás
1 teáskanál só
20 dkg reszelt sajt
20 dkg főtt, áttört burgonya
25 dkg margarin
30 dkg liszt
A Burgonyás-sajtos csíkok elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgát, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. nov. 6. 18:35
A burgonyás-sajtos csíkok elkészítési módja és hozzávalói.