Almás-krémes piskóta recept


A piskótához:
6 db tojás
6 ek. liszt
1 ek. kakaópor
6 ek. porcukor
1 ek. rum
1 kg savanykás alma
A mázhoz:
10 dkg tej- vagy étcsokoládé tortabevonó
A krémhez:
20 dkg sütőmargarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás puding
3,5 dl tej
Az Almás-krémes piskóta elkészítési módja:
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megkenjük zsiradékkal. Az almát meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és beleszitáljuk a lisztet. Laza mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab. Felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára, egy kicsit összerázzuk, és előmelegített sütőben megsütjük (kb. 30 perc). Ha kisült, deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal. A krémet az almás piskótára kenjük, végül csokoládéval vonjuk be.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. nov. 3. 23:03
Az almás-krémes piskóta elkészítési módja és hozzávalói.