Csirke vele sült zöldségekkel recept
A Csirke vele sült zöldségekkel hozzávalói:(4 személyre):
4 egész csirkecomb, fél kiló megtisztított, negyedelt vöröshagyma, fél kiló megtisztított, negyedelt gomba, egy kiló tisztított, összevágott krumpli, két fej tisztított fokhagyma, só, bors, pirospaprika.
A Csirke vele sült zöldségekkel elkészítési módja:
A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerekkel és jókora távolságra egymástól egy nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe fektetjük. Közéjük rakjuk a a krumplit és gombát. A csirke tetejére szórjuk a vöröshagymanegyedeket és a fokhagymagerezdeket. 220 fokos sütőben az ételt lassan pirosra sütjük. (Akkor jó, ha a húsba már nagyon könnyedén belemegy a villa.)
Más zöldségeket is tehetünk a hús mellé. Nálunk bevált például a hasábokra vágott sárgarépa, karfiolrózsák, brokkoli is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. febr. 14. 12:45
A csirke vele sült zöldségekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.