Rakott sonkás tészta recept



Fél kiló fodros nagy kocka tészta.
30-40 dkg gépsonka vagy bármilyen más sonka.
15 dkg husos szalonna.
1 evőkanál margarin.
2 pohár tejföl.
15 dkg trapista sajt.
A Rakott sonkás tészta elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük. A sonkát és a szalonnát apró kockákra vágjuk és a margarinon megpirítjuk. A sajt háromnegyed részét lereszeljük és hozzá keverjük a 2 pohár tejfölt. Egy sütőtálba tesszük a kifőtt tésztát és összekeverjük a sonkával meg a szalonnával,ezután a tetejére kenjük a már elkészített sajtos tejfőlt.Erre még a megmaradt sajtott ráreszeljük és a sütőbe tesszük amig a tetején barnára sül a sajt.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: szabo.gyorgyi2, 2007. aug. 30. 23:38
A rakott sonkás tészta elkészítési módja és hozzávalói.