Sonkás-gombás tészta (Taglietelle rusticana) recept
A Sonkás-gombás tészta (Taglietelle rusticana) hozzávalói:35 dkg szalagtészta,
15 dkg vargánya,
15 dkg sonka,
2 ek olaj,
2,5 dl tejszín,
frissen őrölt feketebors,
só
A Sonkás-gombás tészta (Taglietelle rusticana) elkészítési módja:
A gombát megmosom és felszeletelem, a sonkát csíkokra vágom, majd mindkettőt megpárolom az olajban, Sózom, borsozom, végül pedig elkeverem a tejszínnel. A szalagtésztát lobogó forró vízben "al dente" 9 percig főzöm. Szűrőn lecsepegtetem és hideg vízzel leöblítem. Lapostányérokra merem, megöntözöm a sonkás-gombás mártással.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Krysty, 2007. aug. 28. 07:07
A sonkás-gombás tészta (taglietelle rusticana) elkészítési módja és hozzávalói.