Vargányás omlett recept
A Vargányás omlett hozzávalói:6 db tojás,
1 gerezd fokhagyma,
néhány ág friss rozmaring,
só és frissen őrölt bors,
2 evőkanál libazsír,
30 dkg megtisztított, vastagon felszeletelt vargánya,
3 dkg parmezán sajt,
1 dl tejszín.
A Vargányás omlett elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 175 fokra. Egy közepes méretű serpenyőben megmelegítem a libazsírt. Amíg a zsír olvadozik, apróra vágom a rozmaringot. Mikor a zsiradék már kellően meleg, beleforgatom a gombát, úgy, hogy mindegyik szelet kapjon egy ízes zsírréteget. Kicsit sózom, borsozom, lefedem a serpenyőt, és hagyom, hogy a gombák csendesen párolódjanak. Ezalatt az idő alatt a tojásokat enyhén felverem egy közepes méretű tálban, amíg éppen csak összetörik a sárgája a fehérjével. Kb. öt perc párolás után a gombákat megszórom az apróra vágott rozmaringgal, majd hozzá reszelem a fokhagymát. A tejszínt belekeverem a tojásba, majd az egészet ráöntöm a rozmaringos-fokhagymás gombára. Egy-két kavarás, aztán takarékra állítom a tüzet. Jöhet a sajt; megreszelve ráhintem a gombás tojás tetejére. Megvárom, míg az omlett közepe megfő, azaz már rezgősen összeállt, a serpenyőt betolom a sütőbe, és 10 perc alatt elkészül a mennyei vargányás omlett.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. ápr. 5. 09:42
A vargányás omlett elkészítési módja és hozzávalói.