Belga csokitorta (Krémes lesz a belseje sütés során) recept
A Belga csokitorta (Krémes lesz a belseje sütés során) hozzávalói:3 tojás,
Fél bögre liszt,
Fél bögre kristálycukor,
1 csomag sütőpor,
2 pohár joghurt,
3 evőkanál kakaó,
2 evőkanál méz,
15 dkg margarin,
2 tábla étcsoki.
A Belga csokitorta (Krémes lesz a belseje sütés során) elkészítési módja:
A 3 tojás sárgáját keményre verem. Fél bögre lisztet, fél bögre kristálycukrot, 2 joghurtot és 1 csomag sütőport összekeverek. Ehhez a sütőporos krémhez hozzáadom a 3 tojás sárgáját, majd 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál mézet és a felvert tojásfehérjét. 15 dkg margarint 2 tábla étcsokival vízgőz felett megolvasztok, majd amikor kicsit kihűlt a krémhez adom. Tortaformába öntöm s úgy sütöm meg, mint a piskótát.
Ne aggódj, ha a tűpróbakor tészta marad a tűn, ez nem azt jelenti, hogy elcseszted a tortát és nem sült meg, ez azért van, mert a torta belseje krémmé változik a sütés során.
Melegen ajánlom fogyasztani. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. ápr. 1. 09:22
A belga csokitorta (krémes lesz a belseje sütés során) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.