Tejes pite meggyel recept
A Tejes pite meggyel hozzávalói:350 g magozott meggybefőtt
fél csipet só
200 ml tejszín
300 ml tej
150 g finomliszt
1 rúd vanília magjai
3 db tojás
90 g porcukor
porcukor a tetejére
A Tejes pite meggyel elkészítési módja:
Egy kb 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk vagy kisütőmargarinozunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha már jól kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat, összesen kb 10 percig. Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el! Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt. Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2014. szept. 28. 07:38
A tejes pite meggyel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.