Paradicsomos Padlizsán Tofuval recept
A Paradicsomos Padlizsán Tofuval hozzávalói:4 közepes padlizsán
4 paradicsom
50 dkg natúr tofu
4 szál friss oreganó (szurokfű)
1 csokor petrezselyem
4 szál bazsalikom
2 dl olívaolaj
őrölt bors
só
A Paradicsomos Padlizsán Tofuval elkészítési módja:
A padlizsánokat szeleteljük fel hosszában félujjnyi vastagra, úgy hogy a keskenyebb végük egészben maradjanak. A paradicsomot és a tofut is daraboljuk félujjnyi vastagra, majd mind a három hozzávalót szórjuk meg sóval, borssal. A fűszerezésnél viszont a padlizsánt aprított oregánóval, a paradicsomot petrezselyemmel, a tofut pedig bazsalikommal szórjuk meg. Egy tepsit vékonyan olajozunk ki. Legyzőszerűen nyissuk szét a padlizsánokat, és a szeletek közé váltakozva tegyünk 1-1 darab paradicsomot és tofut. Locsoljuk meg olívaolajjal, és 190 °C-os sütőben süssük pirosra. Fektessük tányérokra, és locsoljuk meg a sütésből visszamarad levével.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2014. szept. 22. 10:08
A paradicsomos padlizsán tofuval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.