Mandulás-Almás Lepény recept
A Mandulás-Almás Lepény hozzávalói:50 dkg linzer tészta,
1 kg savanykás alma,
10 dkg mazsola,
10 dkg mandula,
5 dkg zsemlemorzsa,
25 dkg sárgabarack lekvár,
csipetnyi só,
kevés liszt,
cukor ízlés szerint az alma édességétől függően,
fahéj,
1 citrom leve
A Mandulás-Almás Lepény elkészítési módja:
Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük. Azonnal meglocsoljuk, citromlével és annyi cukorral hintjük meg, hogy csak kellemesen édes legyen. Sóval fahéjjal ízesítjük . A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit. 10 percig elősütjük, majd rákenjük a barack lekvárt. Egyenletesen rászórjuk a zsemlemorzsát és belesimítjuk a tölteléket. Meghintjük a tisztított mazsolával. A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig forraljuk, majd leszűrjük, a barna héját lehúzzuk. Vékony lapokra vágva rászórjuk az almatöltelék tetejére. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk és közepes lángon 15-50 percig sütjük. Még melege kockákra vágjuk . Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2014. szept. 19. 06:32
A mandulás-almás lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.