Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás-Almás Lepény recept

Mandulás-Almás Lepény recept

A Mandulás-Almás Lepény hozzávalói:
50 dkg linzer tészta,
1 kg savanykás alma,
10 dkg mazsola,
10 dkg mandula,
5 dkg zsemlemorzsa,
25 dkg sárgabarack lekvár,
csipetnyi só,
kevés liszt,
cukor ízlés szerint az alma édességétől függően,
fahéj,
1 citrom leve


A Mandulás-Almás Lepény elkészítési módja:
Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük. Azonnal meglocsoljuk, citromlével és annyi cukorral hintjük meg, hogy csak kellemesen édes legyen. Sóval fahéjjal ízesítjük . A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit. 10 percig elősütjük, majd rákenjük a barack lekvárt. Egyenletesen rászórjuk a zsemlemorzsát és belesimítjuk a tölteléket. Meghintjük a tisztított mazsolával. A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig forraljuk, majd leszűrjük, a barna héját lehúzzuk. Vékony lapokra vágva rászórjuk az almatöltelék tetejére. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk és közepes lángon 15-50 percig sütjük. Még melege kockákra vágjuk . Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás-almás lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook