Savoyai Csőben Sült Krumpli recept
A Savoyai Csőben Sült Krumpli hozzávalói:80 dkg burgonya
50 dkg zsíros sajt
1 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
2,5 dl tej
1 dl tejföl
szerecsendió
őrölt bors
só
A Savoyai Csőben Sült Krumpli elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát felszeleteljük, és sós forró vízben 5 percig előfőzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, és konyharuhán megszárítjuk. A sütőtál belsejét bedörzsöljük a fokhagymával, jól kivajazzuk, és belerakjuk a burgonyát. A vékony szeletekre vágott sajtot a tejjel és a tejföllel együtt egy serpenyőbe tesszük. Sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük, és kislángon melegítjük, amíg a sajt megolvad, majd a burgonyára öntjük. Előmelegített sütőben (kb. 200 C-on) egy és negyed óráig sütjük. A sütés félidejében a sütő hőmérsékletét 180 C-ra mérsékeljük.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2014. szept. 20. 06:37
A savoyai csőben sült krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.