Juhtúrós rakott spenót recept
A Juhtúrós rakott spenót hozzávalói:50 dkg penne tészta
10 dkg juhtúró
2 dl főzőtejszín
15 dkg keményebb sajt
50 dkg friss vagy fagyasztott spenót
tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors, oregánó, majoránna
A Juhtúrós rakott spenót elkészítési módja:
Lobogó forró vízben főzd ki a penne tésztát. Kevés olajon futtasd meg a felaprított spenótot, és adj hozzá 4 gerezd áttört fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, majd párold készre. Szórd bele a juhtúrót és öntsd fel a tejszínnel. Alacsony hőfokon főzd addig, míg a tejszín összesűríti. Egy jénai tál aljára szórd bele a penne tésztát, öntsd rá a spenótos szószt és reszeld rá a sajtot. Amikor a sajt kezd pirulni, akkor elkészült. Kb. 10 perc. A tészta tetejére üthetsz egy-két tojást is, ez esetben akkor készül el az egytálételünk, amikor az tükörtojásszerűen rezgőssé válik.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2014. szept. 23. 10:12
A juhtúrós rakott spenót elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.