Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Házi mézes müzli recept

Házi mézes müzli recept

A Házi mézes müzli hozzávalói:
50 dkg natúr, vegyes gabonapehely (pl. rozs-, zab-, árpa- és búzapehely),
10 dkg vaj,
4 dl méz,
1 vaníliarúd,
20 dkg pirított, durvára tört mandula,
10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva,
10 dkg mazsola.


A Házi mézes müzli elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A gabonapelyhet beleöntjük egy száraz tepsibe, kb. 15 perc alatt aranybarnára pirítjuk a meleg sütőben, és eközben kétszer-háromszor átkeverjük. Elkészítjük a mézes keveréket: a vajat, a mézet és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kevergetve összeolvasztjuk mérsékelt tűzön, aztán félretesszük, hogy langyosra hűljön. A megpirított gabonapelyhet összeforgatjuk a mézes keverékkel. Sütőpapírt fektetünk 2 nagy tepsibe, és egyenletes vastagságban szétkenjük bennük a mézes pelyhet. Mindkét adagot 15-2o perc alatt sötétbarnára sütjük, és eközben átkeverjük néhányszor. Összeállítjuk a műzlit: a megsült, kihűlt pehelyhez hozzákeverjük a durvára tört mandulát, az apróra vágott aszalt barackot és a mazsolát. (Ha a megsült pelyhek kicsit összetapadnak a méztől, nyugodtan szét lehet őket kézzel morzsolni.) A kész műzli jól záródó, csatos üvegben hetekig friss marad.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A házi mézes müzli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook