Meggyes-Pudingos Szelet recept


30 dkg liszt
7,5 dkg porcukor
11 dkg margarin
1 tojás
1 dkg szalakáli
1 dl tej
Krém
25 dkg cukor
40 dkg margarin
6 dl tej
2 csomag vaniliás pudingpor
A Meggyes-Pudingos Szelet elkészítési módja:
A szalakálit a tejben megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 3 lapot sütünk. A cukrot a margarinnal habosra keverjük. 6 dl tejben felfõzünk 2 csomag vaniliás pudingport. (én a cukrot is inkább a pudingba fõzöm) Ha megfõtt, belekeverünk egy kis meggylét. Ha langyosra hûlt, belekeverünk egy fél liter meggyet. Ha kihûlt a margarinnal összedolgozzuk, és megtöltjük a lapokat. A felsõ lapot porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vma, 2006. okt. 15. 15:49
A meggyes-pudingos szelet elkészítési módja és hozzávalói.