Karamellás tejbegríz-kelyhek vaníliakrémmel recept
20 perc
A Karamellás tejbegríz-kelyhek vaníliakrémmel hozzávalói:
A karamellás tejbegrízhez:
20 dkg kristálycukor
1 l tej
10 dkg búzadara
csipet só
A vaníliakrémhez:
2 tojás
2 ek kristálycukor
1 ek liszt
1 cs vaníliás cukor
8 dl tej
A Karamellás tejbegríz-kelyhek vaníliakrémmel elkészítési módja:
A cukrot egy lábasban cseppnyi vízzel feltesszük, és kislángon lassan világos színűre karamellizáljuk. Folyamatos keverés mellett óvatosan felöntjük a tejjel, nem baj hogy "összerántja" a karamellt, a keveréstől szépen kisimul és feloldódik. Hozzáadjuk a búzadarát a csipetnyi sóval, és lágyabb tejbegrízt főzünk. Kistálakba vagy kelyhekbe szétosztjuk. A tetejére vaníliakrém kerül, amihez a tojásokat a cukorral, liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kislángon folyamatos keverés mellett, forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, amíg lágy, selymes krémet kapunk, a végén tesszük hozzá a vaníliáscukrot. Ráöntjük a karamellás grízek tetejére, és hűlni hagyjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalható így önmagában, de további kényeztetésül némi tejszínhabbal is megkoronázható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andrea0223, 2010. júl. 25. 21:25
A karamellás tejbegríz-kelyhek vaníliakrémmel elkészítési módja és hozzávalói.