Sonkás-sajtos-paradicsomos rétes recept
60 perc
A Sonkás-sajtos-paradicsomos rétes hozzávalói:
180 g réteslap
1 fej hagyma
3 nagy fej paradicsom
20 dkg főtt, szeletelt sonka
2 tojás
15 dkg reszelt sajt
só
bors
bazsalikom -elhagyható
őrölt szerecsendió
köménymag
szezámmag -elhagyható
diónyi vaj
1 ek olívaolaj
A Sonkás-sajtos-paradicsomos rétes elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, erre rakjuk a paradicsomkarikákat. (Előtte a paradicsom héját forró vízbe mártva, majd hidegbe, könnyen leszedhetjük.) Néhány perc alatt összeforraljuk, amíg a levét elveszti. (Bazsalikommal kicsit megszórhatjuk.) A 1 tojást + 1 tojásfehérjét behabarjuk sajttal. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiózzuk ízlés szerint. A réteslapra a széleken 2-2 cm kihagyásával sonkaréteget, erre a paradicsomos réteget és végül a tojásos masszából egy réteget rakunk. A széleket behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Feltekerés után a a megmaradt tojássárgájával megkenjük a tetejét. Tetejére köménymagot vagy szezámmagot szórjunk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35 perc alatt kisütjük
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: andrea0223, 2010. júl. 22. 13:13
A sonkás-sajtos-paradicsomos rétes elkészítési módja és hozzávalói.