Citromos ricottakrém torta recept
A Citromos ricottakrém torta hozzávalói:100 g darált háztartási keksz
50 g őrölt mandula
60 g vaj
Krémhez:
2 citrom leve és lereszelt héja
250 g ricotta
150 g natúr joghurt
3 tojás
1 evőkanál étkezési keményítő
90 g cukor
Díszítéshez:
1 citrom
1 evőkanál méz
A Citromos ricottakrém torta elkészítési módja:
1.Egy tálban megolvasztjuk a vajat, majd összedolgozzuk a darált háztartási keksszel és az őrölt mandulával. A kapott morzsás masszát belenyomkodjuk egy kb 20 cm átmérőjű, kapcsos oldalú, magas falú, kivajazott sütőformába, és 180 °C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. 2.Eközben a krém hozzávalóit robotgéppel elkeverjük. (Viszonylag híg masszát kapunk.) 3.A krémet a megsült tésztára öntjük és további 45-50 percig sütjük. 4.Miután kivettük a sütőből, még 1 órát pihentessük, majd egy kést végigfuttatva a sütemény széle mentén elválasztjuk a formától, lecsatoljuk a tepsi oldalát és tányérra tesszük. 5.A díszítéshez 1 citromot nagyon vékonyan felkarikázunk, a karikákat forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig főzzük, majd felmelegített (nem forralt!) mézbe hempergetjük, és a torta tetejére rendezzük
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. ápr. 10. 14:21
A citromos ricottakrém torta elkészítési módja és hozzávalói.