Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Citromos ricottakrém torta recept

Citromos ricottakrém torta recept

A Citromos ricottakrém torta hozzávalói:
100 g darált háztartási keksz
50 g őrölt mandula
60 g vaj

Krémhez:

2 citrom leve és lereszelt héja
250 g ricotta
150 g natúr joghurt
3 tojás
1 evőkanál étkezési keményítő
90 g cukor

Díszítéshez:

1 citrom
1 evőkanál méz


A Citromos ricottakrém torta elkészítési módja:
1.Egy tálban megolvasztjuk a vajat, majd összedolgozzuk a darált háztartási keksszel és az őrölt mandulával. A kapott morzsás masszát belenyomkodjuk egy kb 20 cm átmérőjű, kapcsos oldalú, magas falú, kivajazott sütőformába, és 180 °C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. 2.Eközben a krém hozzávalóit robotgéppel elkeverjük. (Viszonylag híg masszát kapunk.) 3.A krémet a megsült tésztára öntjük és további 45-50 percig sütjük. 4.Miután kivettük a sütőből, még 1 órát pihentessük, majd egy kést végigfuttatva a sütemény széle mentén elválasztjuk a formától, lecsatoljuk a tepsi oldalát és tányérra tesszük. 5.A díszítéshez 1 citromot nagyon vékonyan felkarikázunk, a karikákat forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig főzzük, majd felmelegített (nem forralt!) mézbe hempergetjük, és a torta tetejére rendezzük


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A citromos ricottakrém torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook