Zsámboki lakodalmas recept


-1/2 kg liszt
-1 cs.sütőpor
-4 evőkanál porcukor
-20 dkg margarin
-1 tojás
-csipet só
Töltelék:
-lekvár,vagy mák,esetleg dió,st,
A Zsámboki lakodalmas elkészítési módja:
-Az összes hozzávalót összegyúrni,majd kb 1 cm "vastagra" nyújtani. -kör alakúra szaggatni(pogácsaszaggató,vagy pohár szája) -rátenni a kívánt tölteléket -felhajtani a tésztát -sütőpapíron kb 10-15 perc alatt sütni -még melegen porcukorba forgatni. (Gyors,és finom:))
Ha nem szeretnénk tölteni a tésztánkat szaggassuk akár más formájúra,süssük meg,majd olvasztott csokiba mártsuk bele.Miután kihűlt,porcukrozzuk.
(A gyerekek favorizálják ezt a változatot:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 57bac4a377, 2010. ápr. 10. 14:01
A zsámboki lakodalmas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.