Burgonyakrémleves diétázóknak recept
40 perc
A Burgonyakrémleves diétázóknak hozzávalói:
30 dkg (hámozás után) tisztán mért szétfövõ burgonya
2 dl kefir vagy aludttej
2 csapott evõkanál sovány tejpor
1 púpozott evõkanál ételízesítõ por
1 csokor petrezselyemzöld.
A Burgonyakrémleves diétázóknak elkészítési módja:
A burgonyát megmosom, vékonyan lehámozom, majd kis darabokra vágom. Fazékba téve nyolc deci vizet ráöntök, beleszórom az ételízesítõ port és puhára fõzöm. Ezután hagyom kicsit kihûlni, majd a leszûrt burgonyát turmixgép poharába teszem. Két deci burgonya fõzõlevet ráöntve egészen pépesre turmixolom, ezután apránként hozzáadom az összes levét. A tejport és a megmosott, lecsöpögtetett, finomra vágott petrezselyemzöldet is beleszórva tovább keverem. Végül a fazékba visszaöntöm a masszát, belekeverem a kefirt, és még egyszer felforralom, majd három percig fõzöm. Csak akkor tálalom, ha már nem nagyon forró. (Diétás étkezésnél az étel hõfokára is ügyelni kell: sem nagyon forró, sem nagyon hideg étel nem adható.)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 8. 09:34
A burgonyakrémleves diétázóknak elkészítési módja és hozzávalói.