Karfiol fehér mártásban recept
Zsírszegény
282 kcal
20dkg burgonya
80dkg karfiol
1,5 tk.vegeta
1 ek.apróra vágott petrezselyem
Mártáshoz:
2dl karfiolfőzőlé
1db zselatinlap
2ek. aludttej
1/4 tk. őrölt szerecsendió
A Karfiol fehér mártásban elkészítési módja:
A megtisztított, kockára vágott burgonyát megfőzzük egy fél tk.vegetával ízesített vízben.A rózsáira szedett karfiol főzővizéhez hozzáadjuk maradék vegetát.Ügyeljünk rá nehogy szét főzzük a karfiolt.A főzőlét besürítjük a zseletin lappal.Óvatosan elkeverjük benne az aludttejet, megszórjuk a szerecsendióval, de már nem főzzük tovább.Egy tálon elrendezzük a karfiolt és a burgonyát, a karfiolra ráöntjük a mártást, és petrezselyemmel díszitjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Vajolet, 2008. febr. 13. 19:33
A karfiol fehér mártásban elkészítési módja és hozzávalói.