Rizses darált hús recept
60 perc
2090 kcal
50 dkg darált sertéshús
20 dkg rizs
8 dkg margarin
15 - 15 dkg sárgarépa és zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
A Rizses darált hús elkészítési módja:
A finomra vágott hagymát meg a fokhagymát a margarinban megpirítjuk, a darált húst hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és erősen kevergetve tovább pirítjuk. A rizst hozzáadjuk, és még kb. három- négy percig tovább sütjük.Négy deci vízzel leöntjük, a borsót és a karikára vágott répát a tetejére hintjük, és fedő alatt 25-30 percig pároljuk, ezalatt a gőzben a zöldség is megpuhul. Salátával tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: liza52, 2010. ápr. 22. 16:24
A rizses darált hús elkészítési módja és hozzávalói.