Málnás csokoládétorta recept
263/s
15g/ szele
28/szelet
A Málnás csokoládétorta hozzávalói:
A tésztához: 15 dkg liszt , 5 dkg étkezési keményítő , 1 cs. sütőpor , 3 dkg kakaópor , 3 tojás , 15 dkg margarin , 15 dkg cukor , 1 dl tej
A málnakrémhez : 5 dl habtejszín , 2,5 dkg cukor , 2 cs. vaníliás cukor , 40 dkg málna , 1 dkg pisztácia.
A Málnás csokoládétorta elkészítési módja:
1.) Szitáljuk át a lisztet a keményítővel, sütőporral és a kakaóporral. Vállasszuk szét a tojásokat , verjük fel keményre a tojásfehérjét. A margarint 12,5 dkg cukorral keverjük habosra , majd adjuk hozzá a tojássárgáját és keverjük jól el. A tejet és a lisztet adagonként felváltva keverjük a margarinos masszához, majd forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. 2.)Töltsük a tésztát kizsírozott formába, símítsuk el és süssük ki. 3.)Verjük fel a tejszínt kézi mixerrel, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot is. Tegyünk félre néhány szem málnát a díszítéshez, a többit keverjük óvatosan a tejszínhez. Kenjük a málnás tejszínkrémet a kihült tortalapra és tegyük egy órára hűtőszekrénybe. 4.)Daraboljuk fel a pisztáciát és a málnával együtt díszítsük ki a tortát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: liza52, 2010. ápr. 26. 10:00
A málnás csokoládétorta elkészítési módja és hozzávalói.