Téli töltött káposzta nálunk recept


1 kg sertés darálthús
30 dkg füstölt karaj vagy tarja
0,5 kg savanyú káposzta
20 savanyú káposzta levél
2 nagy bögre rizs
2 tojás
1 nagy fej hagyma
1 csokor zöldkapor, csombor,
só, bors, ételízesítő, édes pirospaprika
A Téli töltött káposzta nálunk elkészítési módja:
A darált sertéshúst összekeverjük a lemosott és lecsöpögtetett rizzsel, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott zöldkaprot, belereszeljük a hagymát, fűszerezzük és jól összedolgozzuk. A savanyú káposzta leveleket megszabadítjuk a belső vastag erezettől. Gombócnyi töltelék mennyiséget helyezünk a káposzta jobb oldalára, majd feltekerjük. A lábost kibéleljük a savanyú káposzta felével, rátesszük a töltelékeket, közzé a füstölt húst, majd a maradék káposztát. Felöntjük vízzel, a tetejét megszórjuk csomborral és kb. 2 órát főzzük.
Puha kenyérrel és sok tejföllel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. ápr. 22. 12:06
A téli töltött káposzta nálunk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.