Tejfölös pulykaapróhús-pörkölt recept
A Tejfölös pulykaapróhús-pörkölt hozzávalói:0,5 kg pulykahús
1 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír
só
bors
majoránna
pár szem borókabogyó
paradicsom
paprika
őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
1 dl tej
2 ek liszt
2 ek tejföl
A Tejfölös pulykaapróhús-pörkölt elkészítési módja:
A húst jól megmossuk és szétvágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, hozzátesszük a paprikát kockára vágva, picit pároljuk, majd a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a húst. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót, borsot, majoránnát, meg borókabogyót adunk hozzá ízlés szerint. Fedő alatt főzzük. Ha félpuha, beletesszük a héjától megszabadított, apróra vágott paradicsomot. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a húshoz. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2011. jan. 4. 17:09
A tejfölös pulykaapróhús-pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.