Tiroli gombóc savanyú káposztával recept
A Tiroli gombóc savanyú káposztával hozzávalói:10 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt hús
10 dkg liszt
4 db zsemle
1 db tojás
2.5 dl tej
25 dkg savanyúkáposzta
só
A Tiroli gombóc savanyú káposztával elkészítési módja:
A szalonnát felaprítjuk , kiolvasztjuk és a zsírját, a kockázott zsemlére öntjük.Megpiritjuk a zsemlét,levesszük a tűzről,hozzáadjuk a tepertőt is.Az egészet leöntjük a tejben elhabart tojás sárgájával.15-20 percig állni hagyjuk.Hozzáadjuk a darált füstölt húst,az egészet liszttel úgy összedolgozzuk ,hogy jól formálható tésztát kapjunk.Apró gombócokat készítünk belőle és sós vízben kifőzzük.Savanyú káposztával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. jan. 3. 21:06
A tiroli gombóc savanyú káposztával elkészítési módja és hozzávalói.