Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tiroli gombóc savanyú káposztával recept

Tiroli gombóc savanyú káposztával recept

A Tiroli gombóc savanyú káposztával hozzávalói:
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt hús
10 dkg liszt
4 db zsemle
1 db tojás
2.5 dl tej
25 dkg savanyúkáposzta



A Tiroli gombóc savanyú káposztával elkészítési módja:
A szalonnát felaprítjuk , kiolvasztjuk és a zsírját, a kockázott zsemlére öntjük.Megpiritjuk a zsemlét,levesszük a tűzről,hozzáadjuk a tepertőt is.Az egészet leöntjük a tejben elhabart tojás sárgájával.15-20 percig állni hagyjuk.Hozzáadjuk a darált füstölt húst,az egészet liszttel úgy összedolgozzuk ,hogy jól formálható tésztát kapjunk.Apró gombócokat készítünk belőle és sós vízben kifőzzük.Savanyú káposztával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A tiroli gombóc savanyú káposztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook