Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Savanyú káposzta lencsével recept

Savanyú káposzta lencsével recept

A Savanyú káposzta lencsével hozzávalói:
10 dkg lencse
2 dkg szárított gomba, de lehet friss is 10 dkg
köménymag
2 db babérlevél
25 dkg savanyúkáposzta
4 dkg angolszalonna ( más húsos szalonna is megteszi)
1 kisebb hagyma
3 dkg finom liszt
őrölt pirospaprika
15 dkg füstölt kolbász
só, bors. Petrezselyemlevél a díszítéshez


A Savanyú káposzta lencsével elkészítési módja:
A gombát és a lencsét legalább két órára áztassuk hidegvízbe, majd sóval, borssal, köménymaggal és babérlevéllel ízesítve főzzük félpuhára. A savanyú káposztát vágjuk apróra, keverjük a gombához és a lencséhez, majd főzzük tovább 10 percig. Egy serpenyőben pirítsunk meg a szalonnát, fokozatosan adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a lisztet, így készítsük el a rántást. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a pirospaprikát, majd óvatosan keverjük a leveshez. További 10 perc főzés után tegyük bele a kolbászkarikákat, főzzük fel újra, díszítsük petrezselyemlevelével és akár tálalhatjuk is.


Kategória: Egytálételek receptjei


A savanyú káposzta lencsével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook