Színpompás tésztasaláta recept

300 q orsótészta
3 db paradicsom
1 db kígyóuborka
20 db fekete olívabogyó
3 gerezd fokhagyma
A díszítéshez: parmezán sajt
1 chillipaprika
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál ecet
1 teáskanál méz
fél teáskanál pikáns mustár, só, bors
A Színpompás tésztasaláta elkészítési módja:
A tésztát megfőzzük, majd hidegvízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni. Az uborkát megmossuk, felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A serpenyőben 2 evőkanálnyi olajat felhevítünk, és megpirítjuk a kis lapokra szeletelt fokhagymát. Olívabogyót, chilipaprikát felvágjuk. Egy kis tálban összedolgozzuk az ecetet, a mustárt és a mézet a maradék olajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a főtt tésztát, zöldséget, aprított fokhagymát az öntettel, majd szórjuk meg chilipaprikával és olívabogyóval. Díszíthetjük vékony parmezánsajt-szeletekkel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 12. 20:20
A színpompás tésztasaláta elkészítési módja és hozzávalói.