Rakott spenót recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Rakott spenót hozzávalói:
1 kg fagyasztott spenót
1/2 kg darált, vagy apróra vágott sertés comb
10-12 szelet mozzarella sajt
10 dkg parmezán
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
pici olaj
A Rakott spenót elkészítési módja:
A hagymát és a fokhagymát megpárolom, rádobom a húst és kevés pirítás után puhára főzöm egy kis vízzel, vagy húslével. A spenótot forró vízben főzöm néhány percig. Kiolajozott tepsibe rakok egy réteg spenótot 1 réteg parmezánt egy réteg hús. Ezt megismétlem még egyszer, befedem a húst spenóttal és a tetejét beborítom mozzarella sajttal. Amikor a sajt kezd pirulni, kész van a könnyű finom étel.
Lehet csirke mellet is használni, akkor light-osabb és aki pikánsan szereti, keverhet a spenótba zúzott fokhagymát.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: angyal63, 2008. máj. 11. 16:15
A rakott spenót elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.