Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott spenót recept

Rakott spenót recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Rakott spenót hozzávalói:
1 kg fagyasztott spenót
1/2 kg darált, vagy apróra vágott sertés comb
10-12 szelet mozzarella sajt
10 dkg parmezán
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
pici olaj


A Rakott spenót elkészítési módja:
A hagymát és a fokhagymát megpárolom, rádobom a húst és kevés pirítás után puhára főzöm egy kis vízzel, vagy húslével. A spenótot forró vízben főzöm néhány percig. Kiolajozott tepsibe rakok egy réteg spenótot 1 réteg parmezánt egy réteg hús. Ezt megismétlem még egyszer, befedem a húst spenóttal és a tetejét beborítom mozzarella sajttal. Amikor a sajt kezd pirulni, kész van a könnyű finom étel.

Lehet csirke mellet is használni, akkor light-osabb és aki pikánsan szereti, keverhet a spenótba zúzott fokhagymát.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott spenót elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook