Zuppa gallurese recept
A Zuppa gallurese hozzávalói:erős (zamatos, gazdag) húsleves
kenyér
trapista
parmezán
petrezselyem
tepsi
A Zuppa gallurese elkészítési módja:
A kenyeret vékonyra szeljük és a tepsi aljába tesszük - szorosan egymás mellé. A reszelt trapistát, parmezánt összekeverjük a metélt petrezselyemmel és ezzel megszórjuk a kenyeret. Újra rétegezzük. A legutolsó sor tetejére nem teszünk sajtot egyelőre, félre tesszük. A rétegzett kenyeret bőven meglocsoljuk a levessel és csak a végén szórjuk be a sajtkeverékkel. Hagyjuk kicsit állni, majd sütőben pirosra sütjük.
Érdemes bőven mérni a levest, egyébként kiszárad a kenyér.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: b46d5f17a9, 2008. máj. 8. 14:13
A zuppa gallurese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.