Crema limoncello (házi készítésű) recept
A Crema limoncello (házi készítésű) hozzávalói:5-6 db nagy friss citrom
1/2 l alkohol
1200 g cukor
1 l tejszín
3/4 l tej
3 vanília
1 dl sambuca
A Crema limoncello (házi készítésű) elkészítési módja:
A citromok hèjàt a 1/2 liter alkoholban 10 napig àllni hagyjuk. Majd az 1200 g cukrot szirupnak felfőzzük. Mikor langyosra hűlt (kevergessük, nehogy megdermedjen!!) felöntjük a citromos alkohollal, 1 l tejszínnel, 3/4 l tejjel, hozzàadjuk a 3 vaníliàt ès 1 dl sambucàt (egy olasz likőr, hasonlít az ouzo-hoz). Elkészítés után egy hétig a hűtőben érleljük.
Ezt a fajta likőrt általában télen, karácsony környékén készítik házilag - bár az év bármely szakaszában csinálhatjuk.
Étkezések után szokták felszolgálni általában, mint a mirtot (áfonya, ugyanígy lehet belőle krémlikőrt készíteni, vagy bármely más gyümölcsből) is, JEGESEN. Elősegíti az emésztést. :)
Érdemes fogyasztás előtt jégre tenni. Csak óvatosan, mert "ütős".
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: b46d5f17a9, 2008. máj. 30. 22:01
A crema limoncello (házi készítésű) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.