Kokojsza ( áfonya) leves recept
80 perc
A Kokojsza ( áfonya) leves hozzávalói:
l kg. füstölt tarja vagy csülök,
1 liter áfonya,
1 kiskanál finom só,
2 db. tojás,
2 evőkanál liszt,
3 dl. tej,
2 evőkanál tejfel,
1 csokor zöldpetrezselyem,
A Kokojsza ( áfonya) leves elkészítési módja:
A füstölt húst feltesszük főni úgy, hogy a főzőlé azt ellepje. Ha szükséges az elfőtt vizet pótoljuk. Ha a hús megpuhult kivesszük, és kicsontozzuk, daraboljuk. A visszamaradó léhez hozzáadjuk az áfonyát, ha nem eléggé sós, a levest sózzuk. Külön edényben habarást készítünk liszttel, tejjel, tejföllel és csipetnyi sóval, valamint az apróra vágott petrezselyemzöld egy részével. A levest felforrósítjuk, készre főzzük. Tálaláskor a tojás sárgákat tányérba tesszük és erre merjük ki a forró levest.A feldarabolt húst külön is tálalhatjuk. Petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
Eredeti erdélyi recept alapján ajánlom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 24. 08:16
A kokojsza ( áfonya) leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.