Aludttejes pogácsa recept


50 dkg. rétesliszt,
10 dkg. vaj ( vagy margarin),
5 dl. aludttej,
1 mokkáskanál finom só,
1 kiskanál szódabikarbóna,
csipetnyi cukor,
1 kiskanál finomra reszelt citromhéj.
Az Aludttejes pogácsa elkészítési módja:
A vajat megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a finomra vágott citromhájat, a lisztet, a sót, a csipetnyi cukrot és végül az aludttejet.Az egészet összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és 15 - 2O percig pihentetjük. Végül kiszaggatjuk, - a tetejét esetleg bevagdossuk mintásra - és kivajazott tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 18. 17:56
Az aludttejes pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.